T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KOZAN - Acarmantaş İlkokulu

Okul müdürümüzün mesajı

Sevgili öğretmenlerimiz, kıymetli öğrencilerimiz, 11/09/2023 Pazartesi başlayan eğitim öğretim, 14 Haziran 2024 de, 180 iş günü sonunda tamamlanacak. 

 Eğitim öğretim için tüm hazırlıklar tamamlandı, tedbirler alındı. Türkiye’mizde 17 milyon öğrenci, 1.200.000 öğretmen okula başladı. 

 Acarmantaş ilk ve orta okulu olarak ilk okulda 114, orta okulda 120 öğrenciyle 2023-2024 eğitim öğretime adım attık. Personel olarak; Bir okul müdürü, iki müdür yardımcısı, altı (6) sınıf öğretmeni, bir İngilizce öğretmeni, sekiz (12) branş öğrenmenimiz, bunun içinde rehber öğretmenimiz, bilişim öğretmenimiz, teknoloji tasarım öğretmenimiz var. 3 (Üç) yardımcı hizmetli arkadaşlar, geniş bir veli kitlesiyle eğitim öğretime başladık. 

 İlk kez okulumuzla tanışan ana sınıfı öğrencilerimiz, birinci sınıfa başlamanın heyecanının yaşayan öğrencilerimiz, bir üst sınıfa geçin öğrencilerimiz, orta okula başlayan, 5. (Beş) sınıf öğrencilerimiz çok mutluyuz. Sizin okulla, bizim tekrar siz kıymetli öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize tüm ülkemize hayırlı olsun, Mevla’m güzel verimli iyi bir eğitim örettim yılı geçirmemizi nasip eylesin.

 Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç, temiz bir sayfa, bu temiz sayfaya, başarı hikâyeleriyle, güzel ahlak, saygı sevgi, nezaketle dolduralım. 

 Okul içi ve okul dışı davranışları düzeltelim, yanlışlarımız varsa telafi edelim,, güzel davranışlarımız varsa onu da çoğaltalım.

 Bizler; buraları teslim edeceğimiz, vatanımızı koruyacak, ezanı susturmayacak, bayrağı yere düşürmeyecek nesiller olarak yetiştirmek istiyoruz. İnsanın kalitesi sahip olduğu, makamda mevkide değil , göstermiş olduğu güzel davranışlardadır.

 Temizlik bizim en önde yürüyen bayrağımız olacak. (Tuvalet, bahçe , sınıf, sıra vb.)

 Tertip düzen görenleri kıskandıracak. (Sınıf içi, bahçe ortamı, oyun, paylaşım vb.)

 Sınıfa giriş çıkışlalar zamanında olacak, (Ders Başlaması, deneme, yazılı yoklama) 

 Oyun hakkınızı kullanırken başkalarının oyun hakkını elinden almayacak,

 Anayasal hak olan öğrenme hakkına engel olunmayacak.

 Veli toplantısında almış olduğumuz karar gereği belirlediğimiz kılık kıyafet giyilecek.

 Okula devam edilecek, okula gelemeyecek bir mazereti varsa veli mutlaka izin alacak.

 Yemek yeme, servis araçlarına binme bir düzen içerisinde olacak.

 Kooperatiften alış verişler teneffüslerde ve sırayla olacak, kimse kimsenin sırasını almayacak,  

 Zaman zaman burada bir takım hatırlatmalar yapacağım, haftada bir genel bahçe temizliği, diğer günler nöbetçi öğretmenimizin, rehberlik yaptığı sınıf mıntıka temizliği yapacak, teneffüslerde top oynanmayacak.

 Hepinizi sevgiyle selamlıyorum 2023-2024 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.09.2023 - Güncelleme: 18.09.2023 08:26 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 0  kişi beğendi